Bodegas Sers, Temple fuerza 19:

 

Denne rødvin kommer fra vinområdet Somontano, der ligger i provinsen Aragonien i Nordøstspanien, faktisk lige syd for Pyrenæerne.

 

 

Det er et vinområde karakteriseret ved kolde vintre og varme somre med skarpe temperaturkontraster i slutningen af forår og efterår.

 

 

Gennemsnitlig nedbørsmængde 500 mm.

 

 

Jordbunden er primært brun kalksten, ganske ufrugtbar og med en god mængde kalksten og god gennemtrængelighed.

 

 

Dominerende druer er Macabeo og Chardonnay til hvidvine samt Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot og den meget spændende lokale drue Parraleta til rødvine.

 

 

Temple fuerza 19, som er en crianza vin med otte måneders lagring på egefade, er netop produceret på druerne Cabernet Sauvignon og Merlot og med en lille smule Syrah. Denne druesammensætning er ganske typisk for dét område i Spanien, da indflydelsen fra Frankrig her er langt mere markant end i Spaniens nordVEST.

 

 

Det er en vin med en intens kirsbærrød farve med violette toner. En højintens duft af blandt andet vanilje, træ fra fadlagringen, peber, kirsebær og blommer, der også går igen i smagen, der tillige er let krydret. Vinen er ustabiliseret og kun ganske let filtreret.

 

 

Vinen er produceret af vingården Sers, der på aragonsk betyder "nordvestenvin", der er den dominerende på de kanter især om vinteren og foråret og det er netop dét som pilen på forsiden af flasken vin markere. Det er vel lidt en temperamentssag, om man vil kalde den en etiket, men den er i hvert fald superoriginal. Tallet - i dette tilfælde altså 19 - henviser så til gennemsnitsvinden i høstmåneden september for det år!

 

 

Vingården er beliggende i landsbyen Cofita nordvest for Barbastro og med en afslappet familie som arkitekterne bag vinene. Far Pablo er en rigtig livsnyder, der efterhånden mest helliger sig arbejdet med at drive et lille Casa Rural (”landligt bed and breakfast”) på ejendommen. Søn Pablo har derimod overtaget langt størstedelen for vinproduktionen, og på trods af sin relativt unge alder, udviser han stort talent herfor. Al høst foretages manuelt og med respekt for naturens cyklus.

 

 

Årlig produktion 30.000 liter.

 

 

Ud over denne vin producerer Sers også både Primer fuerza (en ulagret vin på Syrah), Singular Fuerza (på den lokale drue Parraleta) samt topvinene Sers, Reserva, og Sers, Gran reserva. Sidstnævtne to vine har i modsætning til pilene på de andre flasker hele kompasset som etiket!

 

 

 

Prøv den før din nabo ;-)

 

 

 

Back to top