Joven og Maceración carbónica

Maceración carbónica (eller ”kuldioxid udblødning” på dansk) er en metode, hvor man arbejder med hele drueklaser, som hældes i en tæt ståltank, der indeholder kuldioxid. Det kan også forekomme, at vægten fra de øverste klaser knuser de nederste, men uanset hvilken af de to faktorer (eller begge), der gør sig gældende, får det gæringen til at gå i gang inden i druerne. I denne intracellulære proces respekteres hver drues selvstændige karakter, og resultatet bliver en mere frugtig og aromatisk vin uden nævneværdig tanninstruktur, hvorfor det anbefales at drikke vinene meget unge og helst inden for det første år eller to. Vine produceret på denne metode, eller på traditionel vis men uden fadlagring som en joven, er en frisk vintype, der appellerer mest til lette retter som stegt fisk, pasta, pizza og lignende. Samtidig er det en vin, der har det godt med at blive kølet lidt ned, så den har en serveringstemperatur på 14-16 grader.

  • 109,00 DKK pr. enhed
    89,00 DKK pr. enhed ved køb af mindst 6
    79,00 DKK pr. enhed ved køb af mindst 12
    Canforrales, rød (økologisk)
  • 109,00 DKK pr. enhed
    89,00 DKK pr. enhed ved køb af mindst 6
    79,00 DKK pr. enhed ved køb af mindst 12
    Embolicaire
  • 78,00 DKK pr. enhed
    65,00 DKK pr. enhed ved køb af mindst 6
    59,00 DKK pr. enhed ved køb af mindst 12
    Gabarda 1
  • 78,00 DKK pr. enhed
    65,00 DKK pr. enhed ved køb af mindst 6
    59,00 DKK pr. enhed ved køb af mindst 12
    La Sima (økologisk)
  • 89,00 DKK pr. enhed
    74,00 DKK pr. enhed ved køb af mindst 6
    65,00 DKK pr. enhed ved køb af mindst 12
    Verdera negre
Resultater 1 - 5 ud af 5
Quickguides - skab dig et overblik
Back to top