Fadlagret hvidvin:

Lidt tungere hvidvinstype, der kombinerer druens smag med tyngde og sødme (vanille) fra fadlagringen. I modsætning til de unge og ulagrede hvidvine vil man som oftest få mere glæde af en fadlagret hvidvin, når man har med mere komplekse retter at gøre. Her er tilbehøret eller saucen sandsynligvis lidt mere fremtrædende, og selve rettens grundelement er måske blevet stegt eller røget. Det kan give et lidt mere sødligt præg til retten. Hvidvin har i sig selv som regel en større mængde restsukker (mængden af sukker, der er tilbage efter endt gæring) end rødvin, og fadlagringen tilføjer samtidig en sødlig, ofte vanilleagtig fornemmelse. Vi snakker her røgede fiskeretter, kylling og lettere kødretter. I forhold til sidstnævnte kan man dog overveje, om ikke en ung rødvin helt uden – eller med blot en let – lagring vil være mere velegnet.  Crianza typen er en fadlagret hvidvin, der skal have lagret min. to år inden den frigives til salg, heraf min. seks måneder på fad og resten af tiden på flaske.

Quickguides - skab dig et overblik
Back to top