Bag om vinen

LMA Vine blev registreret som firma i januar 2006

Fra starten af var min idé at sælge vin fra den spanske region Galicien, hvor jeg i sin tid selv boede en periode i pilgrimsbyen Santiago de Compostela. Jeg forelskede mig her både i byen og i Galiciens vine og ønskede at udbrede kendskabet til disse vine. I starten ved at introducere tre vine, – to hvide og en rød – men allerede efter et år havde jeg 16 vine i sortimentet.

Jeg bevægede mig så ind i naboregionen Castilla y León, nærmere bestemt provinsen Bierzo, og havde efter to år pludselig knap 40 forskellige vine i sortimentet! Derefter var fokus på at beholde de bedste vine og skifte de andre ud med enten bedre vine fra tilsvarende områder eller nye vine fra andre områder såsom det nordlige Castilla y León, Navarra og Baskerlandet, hvilket skete henover vinteren 2008/09.

En yderligere produkteffektivisering betød sidst i 2009 en introduktion af vine fra områderne Rueda, Toro, Ribera del Duero og Somontano. Senere fulgte vine fra Montsant og Priorat i Katalonien, hvor især sidstnævnte er bemærkelsesværdig, da dette vinområde - sammen med Rioja - er eneste kategoriserede DOQ område i Spanien. Så kom Mallorca til og i løbet af 2011 desuden Valencia, Valdepeñas, Almansa, Cariñena og Rioja. Desuden fik jeg nogle dejlige mousserende vine fra DO Cava med i sortimentet, men det er et område, der strækker sig over seks forskellige områder og således ikke sådan lige geografisk at placere, omend det primært er omkring Penedés i Katalonien.

I løbet 2010, 11 og 12 kom yderligere områderne Valdeorras, Montilla-Moriles, Manchuela, Pla de Bages, Catalunya og Arribes del Duero med og i løbet af efteråret 2013 kom det baskiske område Bizkaiko Txakolina med igen efter en pause på et par år. Derefter fulgte Empordá nord for Barcelona, og siden da Penedés, La Mancha, Terra Alta, Utiel-Requena og Bullas kommet til, og selv om nogle af ovennævnte områder siden da er gledet lidt ud igen, kan der i dag præsenteres vin fra godt 20 forskellige områder og ca. 25 forskellige producenter rundt om i langt det meste af Spanien.

 

Min idé har hele tiden været at finde ”Godt gemte guldklumper” - der også er LMA Vines slogan.

Hermed menes:

At jeg har eneforhandling i Danmark på de fleste af vinene i mit sortiment

At vinene mestendels kommer fra små (ukendte) producenter, hvor liv og sjæl lægges i arbejdet

At der – i overført betydning - er guld for enden af regnbuen, og netop i Galicien (hvorfra de første vine blev hjemtaget) regner det en del, OG

At man hos LMA Vine får ”guld i mund” via smagsfulde vine.

 

Det har også gennem hele forløbet været vigtigt for mig at sælge vin med en historie at fortælle. Derfor besøger jeg som regel potentielle, nye leverandører inden jeg køber vin hos dem første gang, for LMA Vine skal kunne stå inde for et produkt, der kommer fra en seriøs producent med en personlighed, der ikke er ligegyldig og hvor vores fælles mål er at give kunderne en oplevelse. Sammensætningen af mad og vin har igennem hele forløbet været ét af LMA Vines store interessefelter og kompetenceområder. Det har senere ført et bijob som smagsdommer hos Teknologisk Institut med sig, hvilket for kunderne betyder en yderligere sikkerhed for, at vinene er udvalgt efter bedste evne og med veltrænede smagsløg som sidste bedømmelsesinstans. Endelig skal det også med, at der i mit firma INGEN fordyrende mellemled er: Jeg skaber selv kontakt til leverandører, diskuterer selv priser og vilkår med dem, organiserer selv speditionen og sætter sågår selv på hylder, når vinene kommer hjem! Det er alt sammen med til at skabe et suverænt forhold mellem pris og kvalitet, der skal komme DIG som kunde til gode. Velkommen hos LMA Vine og god fornøjelse!

Lars Madsen

Indehaver

Back to top